Eat, Sleep, Study, EAT!

28. ledna 2015 v 19:20 | The Red Carpet |  Lifestyle
Ahoj! Rozhodla jsem se zavést nový typ článku ve stylu instaweek, jen s tím rozdílem, že se fotky budou týkat jen jídla a budou zobrazovat to nej z mého jídelníčku za uplynulý (dejme tomu zhruba) měsíc. Co se týče mého způsobu stravování, jím víceméně všechno, snažím se jíst zdravě a pravidelně, samozřejmě třeba ve zkouškovém to není vůbec žádná legrace. A vůbec, všichni taky víme, že stravovat se zdravě je mnohem dražší sranda než skládat svůj jídelníček z pochoutek Ládi Hrušky, že.

Plus vám k tomu vždy dám recept na jedno z jídel na fotkách, aby to nebyla úplně nuda ve stylu "hele, tohle jsem měla k obědu a příště ahoj". Budu taky ráda, když se vyjádříte, jestli se vám tento typ článků líbí, nebo ne. Jdeme na to?

Zapečená rajčata s gorgonzolou | Lívance s borůvkami | Domácí sushi s avokádem a lososem | Špagety s mletým hovězím se sýrovou omáčkou a rajčaty | Rajčatový salát s avokádem a mozzarellou | Krevety na česneku s polníčkem a tmavým toustem

A recept dneska bude na zapečená rajčata s gorgonzolou, což je zase super jednoduchá, rychlá a velká mňamka na párty/posezení, jako předkrm nebo jen tak na chuť.


Budete potřebovat
Libovolný počet velkých oválných rajčat
Gorgonzolu/Nivu
Česnek
Máslo
Olivový olej
Sůl a pepř

Příprava
Rajčatům odřízněte širší stranu (s "bubákem", v podstatě jen víko, jako když dlabete dýni) a vydlabejte je, taky je opatrně seřízněte vespod aby stály a nepadaly. Změklé máslo smíchejte s na drobné kousky nakrájenou nebo nastrouhanou nivou/gonrgonzolou, prolisovaným česnekem a ochuťte pepřem a solí. Směsí naplňte vydlabaná rajčata, vyložte je na plech, pocákejte olivovým olejem a dejte péct do trouby, dokud se sýr nerozčete a rajčata úplně nezměknou. Můžete je ještě navrch posypat parmezánem nebo jiným sýrem dle chuti.


Tradááá, hotovo. Doufám, že se vám článek líbil, pokud chcete, abych vám sem dala recept na nějakou jinou pochoutku z fotek, určitě napište a já se pokusím vaše přání splnit co nejdřív. Mějte se hezky a příště ahoj!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Káťa Káťa | Web | 9. února 2015 v 18:54 | Reagovat

Teda to vypadá super, teď sháním co nejvíc vegetariánských receptů a tenhle vypadá bezvadně :) akorát mám trošku alergii na rajčata :D ale jenom na čerstvý, tím, že jsou pečené by mi to nemuselo vadit :)

2 theredcarpet theredcarpet | Web | 10. února 2015 v 8:51 | Reagovat

[1]: Tak to by se tím mohlo vyřešit, zkus to! Každopádně je to mňamka, chutná to i striktním masožravčům :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama