Losos dvakrát jinak - dvě pochoutky pro luxusního Silvestra

29. prosince 2014 v 21:54 | The Red Carpet |  Lifestyle
Dnes mám pro vás ne jeden, ale rovnou dva tipy, jak připravit lososa a to proto, že se blíží Silvestr a je to dobrý tip, jak z úplně obyčejné silvestrovské párty vykouzlit trochu luxusnější!

Gravlax z lososa

Ingredience:

Filet z lososa (asi 300g)
Sůl
Cukr
Plnotučná hořčice
Kopr
Pečivo

Zní to cizokrajně a složitě, ale vůbec to tak těžké není, stačí koupit chlazený filet z lososa, dobře ho umýt a usušit, pokrýt ho ze všech stran vrstvou směsi z cukru a soli (půl na půl), zabalit do potravinové fólie a dát přes noc do ledničky marinovat. Druhý den směs smyjete, opět rybu usušíte, potřete trochou plnotučné hořčice a posypete koprem. Nakrájíte na tenké plátky a můžete servírovat! Ideální je to s bílým pečivem, například s nakrájenou bagetkou s máslem a pažitkou.


Carpaccio z uzeného lososa

Ingredience:

Olivový olej
Uzený losos (100g)
Parmezán
Rukola

A tenhle recept, je snad ještě jednodušší než ten první. Stačí talíř trochu pokapat olivovým olejem, rozložit na něj plátky uzeného lososa (je nutné ho natrhat na menší kousky) a poté už jen posypat trochou rukoly a nastrouhaného parmezánu.



Tyto recepty jsou také skvělé jako předkrm, když chcete oslnit drahou polovičku luxusní večeří. Není to úplně to nejlevnější, co si doma můžete připravit, ale když to není každý den, proč ne? :)


Tak vám přeji dobrou chuť, ale hlavně příjemně stráveného Silvestra, ať už ho budete trávit jakkoliv a kdekoliv, co nejmenší kocovinu a všechno nejlepší do roku 2015!



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama