Get your fork, it's time for pork! aneb Sváteční žvanec pro každého

20. prosince 2014 v 19:40 | The Red Carpet |  Lifestyle
Ahoj ahoj! Taky chcete netradičně potěšit svou drahou polovičku, nebo třeba celou rodinu ještě před štědrovečerní hostinou? Tak přesně pro tuhle příležitost mám pro vás super chutný a přece dost jednoduchý recept. Jedná se o - tramtadadááá - vepřovou panenku s ochuceným máslem a rozpečenou bagetkou. No nezní to úžasně a svátečně? Přitom vás to výjde o dost levněji, než kdybyste jídlo odněkud objednávali a navíc, nad domácí jídlo není. A zabere to chvilku!


Ingredience:
vepřová panenka (asi půl kila na dvě porce)
máslo (250g)
olivový olej
šalvěj
bazalka
gorgonzola
sůl
pepř
4 menší bagetky

Příprava másel:

Celou kostku másla necháme změknout, dobře osolíme a rozdělíme napůl do dvou misek. Do jedné přimícháme několik najemno nasekaných snítek bazalky, do druhé najemno nastrouhanou gorgonzolu. Obojí pak smotáme do tvaru válečku v potravinové fólii a necháme vychladit v ledničce přes noc.


Příprava masa:

Panenku rozkrájíme proti vláknu na "špalíčky" (asi 3cm silné kusy masa) a trochu rozmáčkneme klouby prstů. Dobře osolíme, opepříme a naložíme přes noc do olivového oleje s jemně nasekanými lístky šalvěje.

Druhý den maso zprudka osmažíme na olivovém oleji (stačí použitá marináda), dozlatova z obou stran a necháme v teple odpočinout (stačí přikrýt alobalem). Mezitím si rozpečeme bagetky a nakrájíme vychlazená másla. Podáváme!



Tip: Doporučuji zletilým podávat s vychlazeným černým pivem.

Tenhle recept určitě stojí za to, není to samozřejmě nejlevnější večeře, ale je ideální, pokud si chcete dát něco trošku lepšího a přitom jednoduchého na přípravu. Dejte vědět, jestli recept vyzkoušíte nebo byste alespoň někdy chtěli a já se těším přístě, ahoj!



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama