Salmaniak

16. listopadu 2014 v 22:42 | The Red Carpet |  Lifestyle
Ahoj, dneska mám pro vás recept, protože tu žádný dlouho nebyl a mně se tady nakupily nějaké ty fotky jídla - ano, jsem blázen co si fotí jídlo (a nejen jídlo), kdyby přišel den jako je tento, kdy budu jen nehnutě ležet v posteli a sledovat seriály, protože na nic jiného není chuť a nálada, a přesto bych ráda přidala něco na blog.

Bude to recept pro milovníky ryb, takže pokud mezi ně nepatříte, asi vás to nezaujme. Jedná se jednoduchý lososový tatarák, který podle mě stále příliš málo lidí zná na to, jaká je to dobrota. Lososový filet samozřejmě není pro studenta nic levného, ale v akci se dá pořídit za stovku a rozhodně je to pořád levnější a chutnější záležitost, než pokud budete investovat do večeře ve fastfoodu. Je to skvělá volba na párty, pokud chcete na hosty udělat dojem, nebo na romantickou véču ve dvou (větší filet vystačí na bohatý předkrm pro dvě osoby).


Budeme potřebovat:

1 filet z lososa
1 šalotku
pepř podle chuti
sůl podle chuti
citronová šťáva
kávovou lžičku dijonské hořčice
lžíci olivového oleje
(kopr)

Příloha - opečený toustový chleba

Příprava:
Filet z lososa zbavíme kůže (pokud ji má) a očistíme. Nakrájíme na drobounké kostičky, stejně jako šalotku a promícháme. Poté podle chuti přidáme ostatní ingredience, opatrně především s citronovou šťávou a dijonskou hořčicí, které mají intenzivní chuť a mohou celý tatarák poslat do kopru. Ten já tam mimochodem nedávám, protože ho nemám ráda,
vy ho ale samozřejmě použít můžete, i kdyby třeba jen na ozdobu.

Mezitím, co si necháte tatarák chvilku poležet v lednici, aby se chutě spojily, opečte v topinkovači bílé tousty a podávejte v úhlopříčce překrojené k tataráku (Já tousty opečené nemám, protože po poměrně nedávné nehodě topinkovač na bytě nemáme, tak jsem se smířila s neopečenými a samozřejmě to taky šlo).


Dobrou chuť! Napište, jak jste na tom s rybami, jestli jste lososový tatarák někdy zkoušeli, nebo dáte přednost klasickému a já se budu těšit velmi brzy u dalšího článku!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 17. listopadu 2014 v 15:31 | Reagovat

Vypadá to moc dobře, já bych si to ráda dala, jenže přítel by to nejedl, takže si to udělám někdy až budu sama.

2 Kay Kay | Web | 20. listopadu 2014 v 19:22 | Reagovat

Já lososa miluju a i když se snažím fakt najet na život bez masa, tohohle se asi nevzdám.. :( ale syrovýho/uzenýho/prostětepelněpořádněneupravenýho nemůžu :D Nevím proč, ale mega mi to nechutná, přitom losos z pánve nebo trouby je pro mě ta nejúžasnější věc na celým světě :D

3 theredcarpet theredcarpet | Web | 20. listopadu 2014 v 20:33 | Reagovat

[1]: Přítel na tyhle věci taky moc není, vím, že by si někdy rád dal, ale moc dobře ví, že já si takové jídlo užiju mnohem víc, a tak mi ho často nechá. Od sushi ho ale třeba člověk neodtrhne :D

[2]: Rozumim, musí to být fakt čerstvá ryba, jinak smrdí a to často odradí od konzumace za syrova i mě. Já bych lososa (a krevety ještě) mohla snídat, obědvat i večeřet :D Kdyby to nebyla tak drahá sranda, taky bych snad jiný maso nejedla :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama